sunnuntai 15. lokakuuta 2017

VESI VANHIN VOITEHISTA





Vesi, tuo elämän eliksiiri sekä terveyden ja kauneuden lähde! Päivittäin on tarpeellista juoda vettä 1–1,5 litraa. Määrä riittää lähes kaikille ikäryhmille normaalitilanteessa, imettäviä äitejä lukuun ottamatta. Erityistilanteissa, kuten kuumuudessa tai kuumeen aikana nesteen tarve voi lisääntyä. Huolehdithan lisänesteytyksestä myös liikunnan aikana.

Juomisessa, kuten aterioinnissakin, on hyvä pitää säännöllinen päivittäinen rytmi. Jos veden saanti ei täsmää sen menetyksen kanssa, uhkaa nestehukka. Sisäinen kuivuminen tekee olon väsyneeksi ja aiheuttaa päänsärkyä, väsymystä, huimausta ja ruokahalun puutetta. Jos elimistö menettää vettä 2–5 prosenttia, työkyky heikkenee merkittävästi. Muistattehan pitää juomapullon/vesilasin työpöydällä tai laukussa!

Tässä 5 lisäsyytä siihen miksi vettä kannattaa juoda tarpeeksi joka päivä:

1) Vedenjuonti auttaa ylläpitämään nestetasapainoa
2) Vesi antaa virtaa lihaksille
3) Vesi auttaa kontrolloimaan painoa
4) Vesi auttaa munuaisia
5) Vesi auttaa ylläpitämään normaalia suolen toimintaa

Oletko sinä juonut riittävästi vettä viime päivinä? Kuntoilukausina kannattaa skarpata, sillä veden juominen on myös tehokas apu painonhallinnassa. Vesi auttaa happea kulkeutumaan elimistössäsi, joten se antaa myös hyvää energiaa liikkumiseen. Lisäksi vedenjuonti vaikuttaa myös ihon kuntoon erittäin positiivisella tavalla.

Mikäli maustamattoman veden juonti on työlästä, ei hätää. Vedenjuonti ei ole koskaan ollut näin herkullista. Maustetut vedet ovat uusin trendi ja loistavan maun lisäksi näyttävät myös kauniilta. Inspiroidu lisää täällä: http://bit.ly/2ahcXlU


Marina Koivu
Personal Trainer
ptgoodvibes@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti